Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

8:de dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Har nu varit här i en hel dag. Skall var här imorgon också innan det är dags att dra vidare österut. Ägnade eftermiddagen och kvällen åt att vandra norrut efter Atlantkusten, gick på strandpromenaden. Det är nog ganska hanterbara temperaturer men så fort man kommer ur skuggan så märker man att september här och hemma skiljer sig åt. Den där gula blåslampan däruppe trycker på rätt bra. Fördelen med dom här smala gatorna är att det nästan alltid är skugga där man går.

Börjar komma in i livsstilen här nere med att käka sent på kvällarna. Eftersom jag är kvällsmänniska passar det mig utmärkt att börja fundera på mat vid 9-tiden för att göra slag i saken en timme senare.

Cadiz är tydligen en förhållandevis stor hamnstad. För länge sedan var det någon forma av hemmahamn för spanska flottan. Jag har för mig att det var härifrån som spanska flottan la ut och seglade till Trafalgar och mötte Nelson. Det skulle den inte gjort. Hade varit bättre att strunta i det och stannat på beachen ett tag till.

Där inne ligger beachen. Heter säkert något som Playa de Cadiz eller något liknande.

På vägen ut till ett liten befästning som fanns till för att skydda hamnen på 1700-talet var det en hel del farbröder som ägnade sig år spöfiske. Det blev en hel del klättrande på klippor för dom för att komma åt vad jag tror var de bästa fiskeplatserna. Vad för fisk dom försökte få har jag ingen aning om.

Den här killen hade nog tillbringat ganska många timmar i solen. Tror inte att han är mottaglig för läkarnas argument om att man inte skall ligga och ”bränna” i solen.

Bekvämt med en beach mitt i stan.

Det verkar vara en hel del småskaligt fiske. Borde finnas en fiskmarknad någonstans. Har inte letat. Den fisk jag behöver hittar jag på andra lokaler.

Killen stod mitt ute i sjön på en klippa av något slag en bra bit ut. Vad han försökte fiska har jag ingen aning om. Han bara stod där. En stol verkade saknas i hans utrustning. Hoppas han hade en kompis någonstans i land när han ville hem, annars fick han simma eller vara kvar. Hinner jag skall jag knalla dit i morgon för att se om han står kvar. Framför allt verkade han inte få någon fisk. Det verkade ingen av dom som fiskade.

Solnedgång i Atlanten. När det börjar bli kväll så fylls strandpromenaden. En hel del är ute och tränar. Inte fel med en slät bana att springa på mitt i stan eller snarare runt den. Tröttnar men på att springa alternativt ”glömt” vattenflaskan finns alltid andra alternativ på nära avstånd.

På kvällskvisten samlades en blåsorkester för repetitioner nere vid strandpromenaden. Deltagarna var mestadels ungdomar. Praktiskt med att kunna vara utomhus och repetera största delen av året. 

Här är ingången till stället jag bor på dom här dagarna i Cadiz. Jag tog bilden från stället jag åt på. Som vanligt saknas det inte matställen direkt. Jag har 3 stycken inom 50 meter från ytterdörren till hotellet.

Den här krabaten stack ut huvudet med jämna mellanrum för att kolla vad som var på gång nere på gatan.

Vi hörs i morgon för sista gången från Cadiz.

 

2 kommentarer på “8:de dagen Spanien 2017

  1. Ät tapas för mig också! Idag blev det trattkantarelltoast till middag här hemma, mycket gott!
    Hoppas att du har det riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *