Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

9:de dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Sista dagen i Cadiz är avklarad. Som vanligt är känslan att man inte på långa vägar är klar med stan. Har inte ens hunnit tagit mig bort till shoppingkvarteren, vad synd. Tog mig åt andra hållet på strandpromenaden mot igår. Hade en ide om att ta några bilder på Cadiz i solnedgång men det blev sådär. Solen envisas med att gå ner där den gör. Inte var jag vill att den skall ramla ner i havet. Hade behövt simma ut ett antal hundra meter i Atlanten för att få rätt bildvinkel. Insåg att det inte var en bra ide, kameran tål inte vatten.

Har levt på fisk både till lunch och middag. Det här är ju en hamnstad. Har ätit fiskar som jag aldrig har hört talas om. Men alla har varit jättefärska och goda enligt serveringspersonalen. Goda har dom varit, om dom var jättefärska får jag aldrig veta. Men jag har inga symptom på något ospännade. Skall köra några timmar söderut i morgon till Zahora. Inte en aning om vad det är men det visar sig. Ligger i närheten av Trafalgar som jag nämnde lite om i går.

 

Några av dom förhoppningsfulla fiskarna som står lite överallt där dom kommer åt vatten. Komma åt fisk verkar dom inte göra. Jag har inte sett en enda som kommit bärande på någon fisk. Solbränna får dom i alla fall.

 Andalusien, södra Spanien, var ju en gång i tiden muslimskt. Jag har kollat, inte så noga, efter spår från den tiden. Har inte sett någonting egentligen. Det var någon port till en katedral i Cordoba och några takkupoler som påminde om den byggnadsstilen. Men den här kåken skulle mycket väl vara ett exempel på det. Ser misstänkt lik en moské bitvis. Kupolerna på taket liknar väldigt mycket den byggnadsstilen. Sen har man satt på lite kors och annat när kristenheten tog över. En mycket illa underbyggs åsikt. Får väl kolla upp det hela när jag kommer hem. Om jag nu gör det. Livsstilen härnere känns inte helt fel. Sen skall ju medelhavskost vara nyttigt säger dom som vet.   Solnedgång över Cadiz.

 

Om strandpromenaden går ända bort dit lysena slutar har jag ingen aning om och har inga planer att ta reda på. Är någon intresserad ligger stan kvar ett tag till och det är bara att snöra på sig skorna och testa. Ring mig och berätta om resultatet.

En liten del av ”Restauranggatan” närmast där jag bor. Det finns serveringar överallt. De flesta består av en liten lokal där man fixar maten och drickat sen har man ställt ut en massa bord och stolar på gatan utanför. Hur dom håller ordning på vilken servering stolarna tillhör kom jag aldrig på.

Hörs från i närheten av Trafalgar i morgon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *