Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

7:de dagen Spanien 2017

Hola amigos.

I dag har varit en resdag. Jag har dragit mig så långt västerut i Spanien man kan komma utan båt. Sitter i Cadiz helt enligt den oplanerade planen. Hoppade över Sevilla bland annat på rund av värmen. När jag var ungefär 3 mil från Cadiz visade temperaturmätaren i bilen på 39.5 grader. Kul med värme men man behöver inte ha all värme på en gång. Som tur var så sjönk det till betydligt mer hanterbara 30 när jag kom ut till Cadiz annars hade det bara varit att hålla sig inomhus. Cadiz ligger ute vid Atlantkusten vilket har en kylande inverkan på tillvaron. Om nu SMHI är bättre på spanskt väder än svenskt så kommer det att hålla sig under 30 framöver.

Det kan bli lite hur som helst med hotell när man kör med så lång framförhållning som jag gör. Man får ta det som finns ledigt. Hittills den här svängen så har jag haft tur hela tiden . Det har gått från bra till bättre. En gemensam faktor att alla ställen hittills är att har haft en innergård. Måste vara vanligt här. Nu håller jag till in en liten lägenhet med separat sovrum, lyxigt så det förslår. Har dessutom två tv-apparater men båda kör med samma dubbade amerikanska filmer förutom de inhemska programmen. Begriper ingenting av vad dom säger. Det är säkert något bra.

Bygger man hus eller borgar så skall det vara uppe på en kulle så besvärligt som möjligt. Borgarna kan jag förstå men kyrkorna borde väl vara lättare att bygga nedanför kullarna.

Oliver. oliver överallt. Det odlas oliver  eller ingenting verkar det. Man brukar ju klaga på monokulturer men här hela området en jätte monokultur.

Dom gillar att bo tillsammans här. ”Alla” byar verkar bestå av ett gytter av vita hus.

 

Smala gator att gå vilse i kommer de inte att saknas. Dom har hållit på och krånglat till gatubilden sen 1100-talet. Fördelen med den här stan är att man kommer ut till vatten ganska snart. Jag bor längst ut på ön på ”Calle Corralon de los Carros” låter lite maffigare är Törnerosgatan. Visserligen är gatan hemma både bredare och längre men ändå.

Utsikten mot stan från takterrassen på hotellet jag bor på. Vad skall man säga, många tv-antenner är det. Kanske kan vara en grej att börja skicka tv via bredband i stället. Det står solstolar utställda på terrassen. Måste vara effektivt av bara den. Hudläkarna har en bra framtid kan man misstänka. 

Utsikten västerut från ”grill” terrassen. Rakt över därborta ligger USA. Skall ta mig ner till strandpromenaden i morgon. En sån måste finnas.

För er vetgiriga bor jag på latitud 36.530076 och longitud (meridian) -6.303403.

Nu har det gått halva tiden innan det är dags att dra sig norröver. Det tar vi när det kommer.

Vi hörs från Cadiz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *