Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

Startsida

Denna sida motsv. startsidan. Länk till ”Gamla” hemsidan

Cici Löfgren från ArkivDigital kom till Stadsvakten och höll ett föredrag för oss (ca 35 st) som vikt av några timmar på torsdagskvällen för en genomgång av ArkivDigital. Cici jobbar på kundtjänst hos ArkivDigital och är ansvarig för släktträdsfunktionen hos ArkivDigital.

Cici höll en genomgång av vad ArkivDigital har att erbjuda oss som är intresserade av släktforskning. Kyrkoarkiv, flygfoto, värnpliktskort mm mm. ArkivDigital innehåller för närvarande över 260 miljoner registerposter. Riksarkivet, statens arkivmyndighet har runt 80 hyllmil med arkivmaterial, av det materialet har ArkivDigital fotograferat drygt 2%. 

Ett av flera tips som Cici hade var att använda ersättningstecken vid sökningar när man är osäker på stavningar mm. Även att börja med få sökbegrepp vid sökning. Hon slog även ett slag för att söka bland bouppteckningar. Där kan finnas en hel del nyttigt om familjeförhållanden. Ett utryck hon myntade var att man skall följa personen man forskar om ”från vaggan till bouppteckningen”.

Hittar man fel i registerposterna är ArkivDigital tacksamma om man hör av sig via rättningsfunktionen. Man skall tänka på att beskriva det enkelt och att det är alltid originalhandlingens uppgifter som gäller.

Efter ca 2 timmar blev det dags för vår ordförande, Birgitta Eriksson att tacka Cici för en bra och genomgripande genomgång av ArkivDigital.

De som vill testa ArkivDigital kan titta in i vår föreningslokal

Är du också nyfiken på att gräva efter dina rötter? 

Kanske släktforskar du redan? Oavsett vilket så är du varmt välkommen till oss i Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening (NOSFF). Vi finns till för att främja våra medlemmars intresse för släktforskning och familjehistoria. I vår förening träffar du kamrater med samma brinnande intresse för att gräva efter sina rötter. Läs mer om oss och vår verksamhet under “Föreningsinfo” Vår lokal är öppen för alla medlemmar för egen forskning helgfria måndagar vår och höst klockan 13-17. se vidare här.

Välkommen

NOSFF Facebook

_______________________________________________________________

Höstens kurser 2024

Kursprogram

Om du/ni inte har epost kan du/ni anmäla er via formuläret nederst på sidan Kontakta oss. Glöm inte att ange vilken kurs (NK alt. FK) du/ni är intresserade av.

1. Nybörjarkurs lär dig grunderna i släktforskning.

Kurstid måndagar kl. 17.30- 20.00 8 gånger med början 2 september.
Kostnad inkl. 13 veckors abonnemang på ArkivDigital 695 kronor.
Anmälan  Kursanmälan   Märk anmälan med ”NK”.

2. Fortsättningskurs ger inblick i fler källor där du kan söka dina anor.

Kurstid onsdagar kl. 17.30- 20.00 8 gånger med början 4 september.
Kostnad inkl. 13 veckors abonnemang på ArkivDigital 695 kronor.
Anmälan  Kursanmälan   Märk anmälan med ”FK”.