Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

13:de dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Är på plats i Malaga. Förut under resan har jag bott på hyfsat små personliga hotell. Nu bor jag på ett hotell nära flygplatsen. Modellen är stort och likformigt. Inte lika kul men det är bara några minuter till flyget. Ligger inte i start alternativt landningsriktningen, Man hör inte flygplanen.

Resan hit från Ronda var riktigt underhållande. Vägen var bitvis typ alpväg, bara kurvor och inga raksträckor alls. I några kurvor hade dom satt upp speglar så man kunde se om man fick ett möte mitt i kurvan. Tror vägen hette A.356 om nu någon vill testa. Enligt dom från Uppsala skall man tydligen var här när mandelträden blommar. Det skall vara en upplevelse i sig. Får väl ta mig en funderare på vårvintern nästa år om man skall göra en tripp hit ner och kolla växtligheten.

Från att det bara var 2o grader uppe i Ronda är det 30 här nere vid kusten. Har hört att temperaturen sjunker med 1 grad per 100 höjdmeter och det verkar stämma hyfsat. Ronda ligger på ca 800 meters höjd. Malaga på inga alls meters höjd över havet. Kanske några, annars skulle det bli väldigt blött om fötterna.

Gretchen (navigatorn) har fått avsked på grått papper. Skulle man följa henne skulle jag fortfarande köra runt samma kvarter uppe i Ronda. Jag hittar bitvis bättre än henne med hjälp av hur solen står. Innan någon hoppar på mig så är dom döpta till tjejnamn på grund av att rösterna är tjejröster, Jag har inga synpunkter på att tjejer navigerar sämre än killar.

Längst ned kommer svaret på bilgåtan. Den som jag la upp för några dagar sedan, dag 10 tror jag att det var.

Den oplanerade planen. Observera att i den sista versionen så har jag inte tagit med hemresa. Kan vara så att jag missar flyget med några månader.

Exempel på bygga hus längst upp på kullarna. Bökigt att bygga. Man kommer inte undan solen någon gång under dagen. det måste finnas ett rationellt skäl annat än att man vill titta ner på grannarna.

Dom här cyklarna fick man inte plåta så då gjorde jag det. Varför man inte fick har jag ingen aning om. Det är ju bara små cyklar.

Så här ser Ronda ut på lite håll. Ingen bergsby direkt som jag trodde. Jag vet bilden gör sig inte på webben. Den behöver vara minst 30*40 cm för att man skall se något..

Så här skall en riktig bergsby se ut. Bara branta smala gränder och trappor så att röra sig i den kan man bara göra till fots. Släpa hem en liter mjölk blir en dagsuppgift. Man förstår att det bara är turister som tycker det är pittoreskt med sådana här byar. Ska man sälja färg till hus i Spanien verkar det inte löna sig med annat än vit färg.

Utsikten från hotellet jag bor på dom sista dagarna, Inte världens mest inspirerande kan man lugnt säga. Men nära flyget.

Här är lösningen på bildgåtan. Någon variant av pinjeträd. Jag har inte sett så här täta kronor tidigare. Pinjeträd finns det gott om men det här verkar vara en speciell typ. Jag är ingen botaniker så det finns säkert bättre beskrivningar.

Det var en naturpark. Dom växte så tätt att ingenting växte på marken under kronorna på träden. Det var ständig skugga där.

Vi hörs från Malaga imorgon. Jag vet att jag sa att detta var sista inlägget men jag skall eventuellt ta mig in till stan i morgon och där borde man kunna hitta något intressant.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *