Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

14:de dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Nu blir det definitivt det sista inlägget. Om inte det blir för lång väntan på flyget i morgon.

Gav upp iden med att snurra runt i centrala Malaga. Centrum av gamla städer skall upplevas per promenad. Inte farandes runt med bil på smågator och där man inte får köra på jakt efter en parkering, som man inte kan hitta i röran. Man ser inget och blir bara irriterad. Alla andra kör ju fel, det är bara jag som kör rätt. Dessutom blir navigatorerna lite förvirrade när det kommer till gamla trånga Europeiska städer. Har jag sagt något annat namn än Astrid tidigare så var det fel. Min TomTom heter oftast Astrid, ibland blir det Oskar. Astrid brukar berätta att man skall svänga efter det man skulle svängt. Har lite för lång beräkningstid för att klara av många svängar efter varandra. Även visningen på kartan ligger någon sekund eller några sekunder efter. Det gör att man blir osäker på vilken väg man egentligen skall ta när det finns fler att välja på. Att man skall välja rätt väg när man har fler att välja på finns inte. I dom här städerna kommer möjligheterna att ligga i fel fil och att köra fel på löpande band.

Ägnade delar av dagen till att hitta Iberisk nödproviant. Lufttorkad skinka och rökta korvar av olika slag. Bara det blev ett litet äventyr i sig. Knackade in ”supermercado” på Astrid och drog iväg. Hamnade i ett område där det verkade bara vara grossister mm. Dessutom var en del av företagsskyltarna på kinesiska. Min kinesiska är sämre än min spanska. Inte en skymt av någon som liknade en affär. Nytt försök med den andra navigatorn. Då kom jag till en liten närbutik med nada parkeringsmöjligheter. Efter lite konsultation med hotellets reception, på det igen. Först föreslog dom i receptionen närmaste bensinmack? Men efter att sagt att jag kunde köra en bit så fick jag en adress. Se nu kom jag till ett ställe som kunde konkurrera med butikerna USA. Typ ICA maxi men massor mer maxi. Där kunde man nog handla allt man inte behöver och lite till. Hade massor av säkert onyttiga men goda charkuterier. Bara att ladda upp. Bagagevikten löses med lidande utseende och haltande.

Under mitt letande efter livets väsentligheter så hamnade jag vid ett tillfälle på en outlet modell större. Man kan inte lyckas alltid. Allt var superbilligt enligt skyltarna. Ganska glest med kunder men tyvärr ingen skinka här inte.

Lite underhållning för de minsta hade dom ställt ut. Det måste vara något internationell. Finns ju typ överallt.

Nu när det är sista inlägget får man väl summera den här trippen.

Hade som vanligt för hög ambitionsnivå när jag började. Insåg snabbt att Portugal var bara att stryka om man skulle hinna se något av de städer jag åkte till. Jag la väl upp en bild på den oplanerade planen igår, den reviderades löpande. Det blev tillräckligt stressigt ändå. Egentligen har man bara en tid och ett datum att passa. När flyget går.

Nästa vända skall jag ta färre ställen och mer tid på varje ställe. Annars blir det som Galenskaparnas låt ”Man skall ha husvagn”. Lagom när man börjar hitta runt lite är det dags att dra vidare. Har använt centrala hotell modell mindre och det har fungerat alldeles utmärkt. Då har man blivit av med bilen och inte behövt använda den till annat än som transport mellan städerna. Alla hotell jag bott på har haft en bra standard med som alltid tjänstvillig personal, ibland väl tjänstvilliga. Dom flesta har wifi nuförtiden och det underlättar när man skall leta hotell via datorn. Att leta via appar funkar också men då skall man nog ha bättre glasögon och en större lur än jag har. Att använda mobilen som en ”hotspot” för datorn funkar inte. Det ingår väl inte i roamingavtalet inom EU. Får ta mig en promenad till Telia butiken när jag kommer hem. Att hitta hotell med kort varsel har inte heller varit något problem. Jag har oftast letat och bokat till dagen efter utan problem. Det var bara i Sevilla som det inte funkade riktig. Letade inte så värst länge. Strök Sevilla och åkte direkt till Cadiz istället.

Har bara pratat med ”Policia Local” en gång om en innovativ parkering. Hade parkerat på centrala torget i Ronda ”Plaza de toros”men där fick man stå om man skulle lasta i eller ur bilen. Åtminstone var det min tolkning av det som stod så på skylten. Min spanska är väl sådär. Kan fixa in ett par bira men sen är det inte mycket mer. Polisen höll med mig om det så det var inga problem.

Håller på med att utforma en formel för att beskriva hur många stavelser dom kan få ur sig på en tidsenhet. Radiopratare och en tjej som hade synpunkter på vad killen gjorde eller gjort leder hittills. Har ingen aning vad det hela handlade om. Men det var många ord på kort tid.

Adiós mis amigos. Estamos viendo al final de la semana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *