Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

12:te dagen i Spanien

Hola amigos.

Nu är den hela dag jag hade i Ronda till ända. Drar till Malaga i morgon. Tyckte i går att det nog kunde räcka med en dag här. Stan är en turistmagnet av stora mått. Har hört fler språk på den här dagen än under hela resan i övrigt. Det kan inte finnas en japan kvar i Japan. Alla verkar vara här i Spanien och framför allt här i Ronda, grupp efter grupp. Dom verkar alltid röra sig i grupper oavsett var man är. Kan kanske vara så att dom följer efter mig. Vart jag än åker är det en massa japaner överallt. Det kan vara  Kambodja eller Venedig. Dom finns överallt. Inga fördomar här inte 🙂 I går kväll vid bron träffade jag ett par från Uppsala som jag pratade med ett tag. Lite kul är det att träffa landsmän utomlands. Hemma skulle man väl inte spontant börja prata med dom man inte känner men utrikes går det bra.

I kväll tog jag en tur utanför turistströmmarna och omedelbart infinner sig känslan att här skulle man nog kunna stanna en vecka eller två. Jag skall nog bli medelhavsbo i mitt nästa liv.

Eftersom det är näst sista inlägget slår jag till med en bildkavalkad från Ronda.

Det närmaste en selfie det blir på den här turen.

Det här är gatubeläggningen överallt i gamla delarna av stan. Även i delar av den nya delen av stan finns det alldeles för mycket av den. Säker hållbart men inget för mig.. Är mitt nya hatobjekt. Inte ett ställe som är slätt.  Riktigt ospännande att gå på.

Det finns ingen strandpromenad runt stan av ganska uppenbara skäl. I stället har dom byggt en ”stup promenad”.  Muren mot stupet är sprucken lite här och var. Sen finns det lite ”balkonger att gå ut på. Utsikten från promenaden år tjusig mot bergen och solnedgången. Tittar man över kanten ser man detta.

Lite långt ned är det. Måste kolla hur långt man ramlar innan det tar stopp. Känns minst som 100 meter. Promenaden har säkert hållit i en massa år så den håller säkert ett tag till, hoppas jag.

Vy mot gamla delen av Ronda från stup promenaden.

 

En av balkongerna som turisterna flockas på. Man skulle gärna vilja se en hållfasthetsberäkning på balkongerna, eller inte.

 

Jag har som princip att jag alltid skall äta en lokal hamburgare när jag är på olika ställen. Har fuskat med det den här resan men på det här stället i gamla Ronda slog jag till. Det skulle jag inte gjort. Ingen höjdare direkt.

Längst upp på bilden är stup promenaden. Längst ned är där man landar. Paret från Uppsala hade varit ned en bit efter en stig och konstaterat att berget var av något pimpstens liknande material. Ingen hederlig svensk granit direkt. Tur att dom inte har vintrar med frostsprängning. Då skulle nog inte turistmagneten finnas kvar.

 

Det här är den gamla bron. Den stackaren bryr sin nästan ingen om.

Turister saknas det inte.

Bara ett kvarter från det stora turiststråket ser det ut så här.

 

Det är tydligen inte bara jag som åkt mellan Austin, Texas och Andalusien. Spanien i år. Tyvärr var det före jag kom hit. Vem vill inte höra bandet ”Rosa mocka” och ”Gränssoul” m.fl.

 

Även här har dom ”Hissingepackards”.

  

Här är hotellet jag bor på. Det är det med den vita skylten. Inte speciellt långt till restaurangerna. Man får trängas mellan borden för att komma in på hotellet.

Det här får bli min bild på mitt Spanien.

En slutlig gåta. På rummet finns en tjusig panel där man kan släcka och tända lampor, starta radio mm. Varför är det så att vänstra knappen tänder högra sänglampan och den högra tänder den vänstra sänglampan och varför har ingen fixat till det? Det kan man fundera på.

Vi hörs från Malaga i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *