Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

11:e dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Är som väntat i Ronda. Körde hit via den plats som ligger längst söderut på det europeiska fastlandet. Tarifa. Tarifa ligger en bit västerut från Gibraltar men också en bit längre söderut. Blev en del höga berg och djupa dalar på vägen hit. Funderar på att stryka regeln om att inte  köra på motorvägar när jag kör sista biten tillbaks dit där jag började, Malaga. Man ser en hel mer del då och då när man undviker motorvägarna men det tar rejält med tid. Smala kurviga vägar utan utsikt är ju lagom intressant. Efter dom första 50 kurvorna svalnar intresset för att svänga ganska rejält. Generellt är det svårt att hitta platser att stanna till på efter vägarna här.

Här i Ronda bor jag mitt i ”smeten”. Har den största ”turistmagneten” bron till andra delen av stan 4 minuter bort. En annan stor grej här är en tjurfäktningsarena. den ligger 2 minuter bort. Gata med en massa serveringar 0 minuter bort, bara att gå ut från hotellet.

Det här är så långt söderut man kan komma i Europa utan att bli blöt om bildäcken. Planen var att åka ut till fyren men se det gick inte. Då får man väl gå dit. Det går att göra om man kan bli av med bilen någonstans. Om man som jag kommer en lördag då det tydligen pågår något högtidligt. Såg en massa uppklädda herrar och damer överallt. Och varenda parkeringsplats i stan är upptagen är det bara att ge upp. Körde minst tre varv på minimala gator bland 30 000 tusen bilar och 100 000 tusen turister, nästan.  Tog bilden medans jag körde och var bara lite i vägen för alla andra.

 

Den grå bergknallen längst bort i bilden är Gibraltarklippan. ca 45 kilometer bort enligt en skylt efter vägkanten. Det var ett av de få ställena som man ordnat något som liknar en rastplats på vägen upp till Ronda. Skulle vara intressant om man kunde få komma in i klippan vid Gibraltar. Den sägs ju innehålla en hel del intressanta saker bland annat från andra världskriget. Har ingen aning om det bara är rykten eller om den är så ihålig som ryktena säger.

Här måste romarna varit framme. Dom hade väl dille på att bygga akvedukter

Här är bron som hela turistgrejen är uppbyggd runt. Jag hade för mig att Ronda var en bergsby modell mindre men så är icke fallet. Det bor ca 37000 stycken företrädesvis spanjorer här och stan ligger på en platå. Visserligen ganska högt upp men någon bergsby är den inte. Jag bor vid den bortre änden av torget.

Det här måste vara en av världens sämsta uteplatser. Dom har ett stup framför sig på en uppskattningsvis 75 – 100 meter och ett antal 100 tusen turister som står och plåtar hela dagarna. Ingen större chans till privatliv inte.

Gjorde reklam för en konkurrent till den här kedjan i ett tidigare inlägg så då får väl den här hänga med den här gången. Även här så har dom fått bli mer diskreta än man är vana med.

Det är tydligen populärt att gifta sig på det här stället. Att få till bra bilder på brudparen med den här bakgrunden kan inte vara svårt.

Måste väl klämma in solnedgångsbild i dag också. skall försöka fixa en mer genomtänkt i morgon. Optimalt vore att få till en bild med bron och solnedgång men se det går inte med mindre att man spränger bort en stor del av stan och det har dom säkert synpunkter på. Dessutom hinner jag inte det tills imorgon, Lite mer moln på himmelen är väl det bästa man kan hoppas på men det vekar inte heller fungera.

Vi hörs från Ronda imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *