Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

10:de dagen Spanien 2017

Hola amigos

Är nu där jag tänkte vara vilket får ses som en liten bedrift. Har gjort ett ”stop over” innan jag tar mig till den punkten på europeiska fastlandet som ligger mest söderut. Därefter börjar färden norröver mot Malaga och hemresan. Som alltid infinner sig hemåkarågren så fort man tänker på oktober november hemma. Skulle nog var betydligt lättare att genomleva dom månaderna härnere. Orten, Zahora, som sådan är väl ingen höjdare. Typiskt semesterort i södra Spanien. Lång sandstrand, massor med apartamentos turistico , en gata längs stranden med affärer serveringar mm. Stället jag bor är ett hostal, skall tydligen vara ett ställe med lägre standard än hotell. Mycket flytande skala tydligen. Restaurangen på stället körde med linnedukar och linneservetter samt en alldeles utsökt fisk. Vilken sort, ingen aning, det är bara att peka och hoppas att personalen inte lurar en. Det gjorde dom inte.

Rummen ligger runt en innergård. Tjusigt värre med en massa blommor och annat som växer. Varje rum har en liten patio där man kan sitta och ladda för kvällen. Det skall finnas en pool också. Det är en bit ner till Atlanten men det bekymrar mig mindre.

 

En lite bit bort ligger Trafalgar som alla känner till numera. Det här är ”Cabo de Trafalgar in sunset”. Allt blir lite bättre bara man passar på att ta bilderna när går ner. Man har visserligen bara någon minut på sig men det går att ta reda på ganska exakt när solen ramlar ner på nätet. Alltså inte på nätet utan i sjön det är tiden man hittar på nätet.

Här ute någonstans var det som engelsmännen spöade upp fransmännen och spanjorerna så att engelsmännen kunde fortsätta med sitt imperium. Det finns ett Trafalgar Square i London. Gubben längst upp på pinnen på torget är Nelson. Det var han som basade för engelsmännen. Han klarade sig inte igenom sjöslaget utan fick åka hem nedstoppad i en tunna av rom eller var det kanske konjak.

 

Ny bildgåta. Vad är detta?

Gillar man sanddyner är det här rätta stället. Mil med sanddyner. Inte rätt grej för mig. Jag föredrar lite fastare material under fötterna. vad skjulet innehåller skall jag försöka hinna med och kolla innan jag drar vidare. Den här orten är väl en av dom man kan dra vidare ifrån utan att  saknaden blir för stor.

Vi hörs från Ronda i morgon.

4 kommentarer på “10:de dagen Spanien 2017

  1. Här regnar det och är soligt med överraskande vändningar. SMHI briljerar inte med sina prognoser.

    • Det är betydligt enklare här. ”I morgon blir det sol” färdig prognos och det stämmer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *