Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

21:a dagen Roadtrip USA 2017

Howdy.

Sitter och knackar via det sämsta nätet jag varit uppkopplad på hittills. Så det kan ta ett snabbt slut.

Efter att ha övernattat på vägen norrut kom jag till stället där jag skulle ”hoppa” på Routen. Det var bara att vända nosen västerut istället för norrut. Nu väntar New Mexico, Arizona och Californien. Det blir mycket åka i öknar mm.

Körningen norrut var ingen större upplevelse. Har man sett det på nervägen ser det inte annorlunda ut på uppvägen bara tvärtom.

Men ibland kommer det lite överraskningar. Det här såg jag inte på nervägen.

Första reaktionen efter en flyktig titt.”finns det kaktusar här, skumt det är inte tillräckligt långt västerut ännu”.

 

Sen när den här dök upp inser man att någon med plåt, svets och konstnärlighet behagar skämta med bilisterna. Bara att vända och ta några bilder. Har någon ansträngt sig så kan jag lägga lite tid på att ta bilder.

Det jag undrar över är varför? Det var garanterat inte mycket trafik. Typ en bil var tionde minut och garanterat 99% lokalbefolkning som åker på vägen. Det kan i och för sig ha gjorts innan freeway´n byggdes. Då var det säkert mycket mer trafik. Oavsett skäl kul att någon anstränger sig och gör sådana här prylar. Kreativitet finns på en massa oväntade ställen och det kan vi inte få för mycket av.

Ett försök att visa hur platt norra Texas är. Kul ett tag men sen så längtar man efter lite nivåskillnader och gärna lite kurvor.

Det finns väggmålningar överallt. Alltifrån på flervåningshus till enstaka garage mm. Den här förklarar lite av att städerna på landet ofta bara har några tusen innevånare men affärer och service för en betydligt större befolkning.

Sådana här är alltid kul att drabbas av. Vägen finns där men är fullständigt ofarbar och antagligen borta långa sträckor. Men det är bara att ta nya tag och hitta alternativ. Ibland är det bara att ge sig upp på freeway´n ett tag.

Ett tag efter att jag svängt västerut från Amarillo (Ni har väl lyssnat på  låten)  så kom jag till MITTPUNKTEN. Lika långt till Chicago som Los Angeles. Man skall nog inte kolla fakta. Ingen sheriff i närheten så det var bara att stanna mitt på vägen och ta bilderna. Nu är det bara lika långt kvar på Route 66 som jag åkt. Man får räkna bort kringelkrokarna till Nashville, Kentucky och Austin.

Jag har tidigare pratat om nedlagda verksamheter. Men man tycker att åtminstone storbolag som Shell borde städa upp lite efter sig. Ser ju inte speciellt snyggt ut. Och skulle någon åka av för att tanka blir man nog rätt sur.

Det behövs nog bågfil, slang och starka lungor för att eventuellt få något ur dom här tankarna. Pumparna har man inte mycket nytta av så slangning gäller.

Säkra rastplatser finns det men då räknas nog bara trafiken.

Jag lade väl upp något  liknande få Facebook för ett tag sedan. Det man kan konstatera är väl att synen på säkerhet skiljer sig här och hemma. Tänk om vägverket skulle sätta upp det här på rastplatserna. Skulle nog bli livat

Jag bor på samma motell som jag bodde på när jag var här för en 4-5 år sedan. Kanske skulle vara något för Andreas. Varför flygplanet står där har jag ingen aning om. Själva motellet verkar vara lite funkisstil från 30-talet. CIRCA Espresso bar var inte igång då och är inte igång nu. Men det är ju synd att ändra på skylten.

Talk to you tomorrow from somewhere further westward.

2 kommentarer på “21:a dagen Roadtrip USA 2017

    • Yes. Från nu är det nedförsbacke hela vägen till LA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *