Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

20:de dagen roadtrip USA 2017

Howdy.

Är inte i Austin utan på väg norrut för att ”hoppa” på Route 66 där jag lämnade den, Det var vid Cadillac Ranch i Amarillo. Så från och med nu kommer jag att återgå till att inte veta var jag är förutom att jag är längre västerut än jag var förut, då jag i och för sig inte heller visste var jag var. Solklart eller hur.

Efter hejdå till dom i Austin så styrde jag norrut.

Efter att jag åkt någon timme startade messandet mellan mig och ungdomarna (vad gjorde vi före mobilernas tid). Totte hade yttrat ”-Behöver inte morfar den här?”

Käppen var kvarglömd. Bara att styra söderut igen. Man får göra u-svängar här, i alla fall oftast. Speciellt tillåtet om Sheriffen inte ser. Ungdomarna var hyggliga och körde norrut så att vi möttes halvvägs på Exxon-macken i korsningen av Road 29 w och Highway 183 North någonstans i Texas. Till åtminstone min förvåning hittade vi varandra direkt. Efter komplettering av utrustningen så blev det ett nytt hejdå och återgång till färden norrut.

Resan norrut är ju en repris på den jag gjorde söderut för några dagar sedan fast tvärtom så inga sensationer förväntades. Texas är platt och ännu plattare är det i de norra delarna. När man kommer till området som kallas ”Panhandle of Texas” (Kolla kartan så förstår man varför) finns det massor av vindkraft. Tusentals vindkraftverk. Området har beskrivits som platt, glesbefolkat och ett ställe där det alltid blåser. Ett idealställe för vindkraft med andra ord. Men fördomsfull som man är kopplar jag inte ihop USA med vindkraft. Jag har sett på tv-såpan Dallas att man bara borrar efter olja i Texas.  Visas det på tv måste det vara sant.

På vägen norrut passerade jag en stad som heter Albany. Den verkar vara en välmående stad med en hel del stenhus mm. Av  någon anledning känner jag igen namnet men kan inte komma på vad det är. Kan det vara någon bok, film, händelse eller nåt. Vet någon? Staden har bara ett par tusen innevånare. Gjorde en snabb koll på nätet men ingenting.

Allt som oftast ser man en sån här övergiven byggnad eller i alla fall inte någon verksamhet igång. Undrar varför dom står kvar. Har folk bara tröttnat och åkt någon annanstans? Jag gillar gamla trasiga hus ju äldre ju bättre. Här verkar dom bara stå år efter år utan att någon bryr sig. Den här fanns mellan andra hus där det pågick verksamhet av olika slag.

Dom här grabbarna, jag såg att det var grabbar, har tagit helikoptern till motellet. Det är en sån där som sprutar ut otäcka saker, som vi inte vill ha i oss, över grödorna.

För vissa går förfallet fort. Jämför omgivningen med den omgivning jag hade igår. Inte en pool, inte ett träd, inte en grön plätt i sikte och bra mycket sämre boende. 

Talk to you tomorrow from somewhere.

En kommentar på “20:de dagen roadtrip USA 2017

  1. För att inte tala om all öl du ”lämnade” kvar här i kylen. Men en sak är säker det kunde gått käpprätt åt skogen ett tag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *