Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

4:e dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Det här är den sista dagen i Granada sen tar jag mig till Cordoba. Får ta en funderare på den oplanerade planen. Som det ser ut nu så stryker jag kanske vissa delar och tar dom ett annat år, förslagsvis nästa. Det är fördelen med att inte boka upp en massa hotellnätter i förväg utan ta det som det kommer. Vill man göra något annat så är det bara att göra det. Hitta någonstans att bo är inga problem. Det är en av fördelarna med nätet. Lågsäsongen börjar väl närma sig också så det finns gott om lediga rum.

Polisbilen från igår stod där i förmiddags också. Fortfarande inte ett spår av någon polis i närheten. Men på tidiga eftermiddagen när jag var på väg tillbaka till hotellet efter en tur på stan var det en gatumusiker som såg orolig ut och snabbt började plocka ihop sina instrument. Han hade fler, var någon variant av enmansorkester. Och se där det fanns poliser vid polisbilen. Dom hade till och med vänt den. Gatumusikern hade väl inte riktigt ordning på sina papper kan man misstänka. Hade killen bara tagit det lugnt hade han inte behövt bekymra sig. Poliserna var mest intresserade av hur man låste bilen med fjärrkontrollen. När dom kollat att inga lysen var på låste dom och gick iväg åt ett annat håll. Jag stod och kollade vad som hände med förhoppningen om att få några bra bilder men icke.

Lördagskväll, varmt, och en trappa. Självklar samlingspunkt för ungdomarna.

På eftermiddagen kom på den goda men inte helt genomtänkta iden att jag skulle knalla upp till utsidan av Alhambra. Det måste vara en bra utsikt därifrån. Då kan man ta panoramabilder över stan. Att komma in får jag vänta med tills nästa gång i Granada. Det såg inte så bökigt ut på en turistkarta. Visserligen ligger stället på en kulle men sådana har man sett förut, man är väl viking. Bara att ge sig iväg. Efter någon kilometer uppförsbacke i värmen reviderade jag det där med god ide. Men då var jag framme vid en portal som uppenbart hörde till Alhambra. Nu var man nästan framme, detta var ju genomförbart. När jag gick igenom portalen såg jag att där började uppförsbacken på riktigt. Var bara att ge sig och knalla ned igen. Inser att kollektivtrafik alternativt taxi är ett rätt smart påhitt. Bilden är från insidan och ner mot gatan jag kom på.

Efter promenadäventyret var det bara att ta nya tag. Ut på stan och leta tapas ställen, det fanns det gott om. Under letandet hörde jag några som spelade.

En bit bort på ett torg var det full fart, band som spelade och folk som dansade, Det var en betydligt äldre danspublik än det brukar vara hemma. En hel del distingerade herrar och damer med rötter i flamencon. Musiken var något som jag tror kallas latinopop. Klart osäker på vad den kallas. Lite kul var det att dom slagit på discoljusen. Det var fullt dagsljus. Effekten av ljusshowen var nog inte som förväntat, ingen alls.

Vi hörs från Cordoba.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *