Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

5:te dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Har tagit mig till hotellet i Cordoba. Om det var trångt på gatorna i Granada så är det betydligt trängre här. Bilen fick det lyxigt och åkte hiss ner till garaget. Tjejen i receptionen fick agera dirigent och trafikvakt på gatan och dirigent nere i garaget annars hade det inte gått. Hon skulle platsa som trafikpolis. Sen kommer problemet att få ur bilen men det tar vi när det dags att dra vidare. En sådan där superkort bil typ SMART skulle passa bra i dom här gränderna. 

Det här är ”gatan” hotellet ligger på. Själva hotellet är riktigt bra. Gillar dom här små hotellen med bara ett mindre antal rum. Fick ett rum på bottenvåningen med direkt utgång till baren, praktiskt. Parkeringsskylten stämmer. Parkeringen ligger i källaren till hotellet.

Varför skall man ha bredare gator. Det får plats med bussar här också. I alla fall tycker dom det här. Vad kommunen hemma skulle tycka är en annan sak.

Det här är ett av torgen inne i stan, Plaza Corredera. Det var ett helt kringbyggt torg, Storleken var säkert en fotbollsplan 120 * 60 meter, antagligen större. Fullt med serveringar. Synpunkten från förut kvarstår. Dom måste äta konstant här.

”Skylinen” över platsen där man tydligen skall vara på kvällen. Man inser när man ser bilden att lite seriöst photoshoppande är nödvändigt. Bara en älskare av kranar kan gilla detta.

Det går en flod genom Cordoba. På kvällskvisten, enligt spansk tidräkning efter 9 på kvällen, skall alla gå över bron som går över floden. Det är bara den gamla bron man skall gå över. Den moderna är inte alls lika frekventerad. Har inte kollat men det måste bo en massa folk på andra sidan bron. Lite oklart varför alla  skall över bron. Kan kanske bero på att det inte finns några matställen på andra sidan. Tror inte riktigt på det men får göra en utredning om det i morgon.

På vägen hem från strandpromenaden var det dags att käka lite. Har levt på sallad både till lunch och middag efter gårdagens tapas festivitet. Hittade ett litet torg, Plaza Canas, med en servering typ ”Hole in the wall”. När klockan börjar närma sig 10 så  blir det fullt på serveringarna. Folk dyker upp från alla håll. Antagligen beroende på att då sjunker temperaturen under +30. Det där suddiga i vänstra delen av bilden är en boxer som fick spel när matte och husse hade stått still alldeles för länge. Boxern fick inte heller jaga katten som satt lagom långt borta. Inget kul alls enligt boxern.

Vi hörs imorgon från Cordoba Andalusien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *