Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

4:de dagen roadtrip USA 2017

Skall korta ned rubriken ytterligare. Dagen började som gårdagen, motorväg. Mitt på dagen lika så. Det mest spännande var en lastbilsbrand Tur för mig var det i västgående filerna. Det blev massiva köer direkt. Det var ingen allvarlig brand så vad jag såg hade ingen blivit skadad. Dom har en hel del rutin på att hantera sådant här.

Jag körde med två navigatorer bara för sportens skull.  Min egna kallad Astrid och den i bilen kallad Ava. Ava pratar engelska och räknar miles, Astrid kör med svenska och kilometer. Blir alltid lite underhållning att reda ut det hela. Speciellt ett 15-tal mil utanför Chicago när dom tyckte olika om vilken väg man skulle ta. Det var bara att snabbt bestämma sig för vilken som skulle få vinna, Ava fick vinna. USA är ju hemmaplan. 

Skylinen av Chicago från norr, tror jag. Det var väl inte en av mina mest lysande idéer att ge mig till downtown Chicago på en lördagskväll. Hade planerat att ta en natt utanför Chicago för att åka dit på söndag förmiddag. Men att följa mina egna planer är inte en av mina mer framträdande egenskaper. Jag skulle bara köra lite till innan jag stannade.

Rätt som det var så satt jag fast i motorvägsnätet som finns runt alla större städer här. Det var bara att hänga på. Det gjorde alla andra också. Det är bara att inse att vi är flockdjur

Kvällen eller en del av den tillbringade jag i downtown Chicago. Någonstans här finns skylten jag letade efter. (Här startar Route66). Var i närheten av gathörnet jag skulle till. Antagligen körde jag dit flera gånger. Att stanna för att ta några bilder var liksom inte att tänka på. Vid ett tillfälle var rejält på gång men då hade grabbarna och tjejerna med röda och blå blinkande lampor på taket av sina bilar satt upp spärrband över den gata jag tänkte åka in på. Gav upp och tog den planerade gatan (W Adams) ur stan och startade körningen på Route 66.

I kväll  vet jag faktiskt var jag är. Jag sitter på ett motell i Braidwood en bit söder om Chicago (Det står på kvittot). Här körde dom med 4 Juli fyrverkerier redan i dag. Riktigt varför visste inte killen jag pratade med. Jag trodde 4 juli var en helgdag, kanske inte. Annars var det väl för att det var lördag.Lär väl visa sig om några dagar.

Framme rätt sent så det fick bli burgare till middag.

Grattis mig. Har just upptäckt (hört) att det går ett tåg i närheten och det tutar utav bara den när det passerar Braidwood. Hoppas det inte går för ofta på natten.

 

 

 

En kommentar på “4:de dagen roadtrip USA 2017

  1. Nu nöter vi också motorväg, till Arlanda 🙂 Sen är vi påväg. Mindre packning än till Grekland har vi med oss!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *