Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

13:de dagen Roadtrip USA 2017

Tjena.

Nu har jag tagit mig till Oklahoma City. Det är nästan halvvägs. Det blev en rätt lång dag men vägarna var inte speciellt intressanta framåt eftermiddagen, Det liknade en vanlig landsväg hemmavid. Dock betydligt längre. Var bara ett par samhällen man passerade resten var bara tvåfilig väg med bra underlag. Inga motell eller andra övernattningsmöjligheter.

Det blev lite spännande runt staden Tulsa. Hade satt in Ava på en ort bortom Tulsa för att inte hamna mitt i stan. Blev underligare och underligare. Det var bara att ge sig på navigatorn och byta till en annan ort efter vägen jag skulle åka. Då fick jag en helt ny riktning. Misstänker att det fanns fler orter med samma namn och jag kollade inte att det var rätt ort från början.

Man inser att dom där navigatorerna har sin egenheter. Men dom är bra mycket bättre på att navigera än jag är.

Route66 från här till Los Angeles har jag åkt förut så det blir lite av repris. Tänkte sova över hos några löst bekanta motellägare (el Trovatore) från förra resan. Samt hälsa på en kille som en egen beskrivning var halvt norsk och halvt dansk. Han undrade vad som var amerikanskt hos honom (Cool spring).

Är det någon som vill plocka solrosor vet jag var. De vanliga villkoren gäller. Fixa flyg och bil så skall jag peka ut dom på plats.
Det här loket och vagnen såg ut att ha brunnit. Eller så var dom bara väldigt rostiga. Dom har dieseldrivna lok till sina tåg.
Tjusig väggmålning utanför Joplin. Synd på skuggorna av belysningen. Skall försöka photoshoppa bort dom hemma. Sen är det en väggkandidat.
Väggmålningarnas dag idag. Egentligen inte en väggmålning utan en ovanligt stort plakat.
Trodde drive-in bio var nedlagt. Men dom skulle visa Spindelmannen 5. Så jag misstänker att den var igång. Tyvärr inte i kväll, närmaste dag var torsdag och då skall jag vara i Texas. Det hade varit kul att gå (åka) på drive-in bio. Det har jag aldrig varit (åkt) på.
Lite av bronörd är man tydligen. Den här var dom stolta över. Den hade funnits sen 1926. Snart hundraårsjubileum.
Varför jag tog den här bilden har jag ingen aning om. Skyller på att det var en varm dag.

I morgon satsar jag på att ta mig till Amarillo för att fota några halvt nedgrävda bilar ”Cadillac ranch”. Sen får det bli Austin några dagar.

Ni som vill lyssna på stor musik från 70-talet. Leta upp ”Show me the way to Amarillo” Här är länken: https://www.youtube.com/watch?v=qn0iP1pAr_4 . De ni, det var riktig musik på den gamla goda tiden.

Talk to you tomorrow from Amarillo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *