Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

10:de dagen Roadtrip USA 2017

Howdy.

Gräset var grönast i Kentucky. Varför jag skulle ta den omvägen kan man undra. Det enkla skälet är att jag inte varit i Kentucky. Det blev i och för sig en rätt lång dag men det får man ta. Körde upp till en stad som heter Louisville i Kentucky. Numera har man lärt sig att syns det en freeway i närheten, kör en annan väg. Mycket riktigt det var en rätt stor stad ca halva Stockholm. Nashville var som Stockholm och Göteborg hopslagna. Såg till att undvika freeways både på vägen dit och därifrån. Det jag såg av de södra delarna av stan såg riktigt trevligt ut. Där skulle man nog kunna knalla runt några dagar.

Fanns några sträckor på vägen där det var nylagd asfalt och lämpliga kurvor. Tak ner och köra så det pep lite om däcken. Lite kul ska man ha också.  🙂 🙂

Kentucky såg ut som åtminstone jag förväntade mig.  Gröna kullar och vita staket. Det mest spännande var att efter ett backkrön så var det en ko eller tjur, hann inte se, som tyckte att gräset var grönare på andra sidan vägen och promenerade ut på vägen. Jag missade, det blev ingen biff till middag. Det  nötkreaturet måste haft ett samtal med Marvin i ”Liftarens guide till galaxen”, för er som är bevandrade i den stora litteraturen.

Har siktat in mig på att återuppta Route66 åkandet i morgon eftermiddag efter avstickaren till Nashville och Kentucky. Skall ”bara” trassla mig igenom St Louis. Är man renlärig skall man väl ta sig igenom centrala delarna men jag kommer nog att runda stan. Börjar bli lite slitigt att alltid sitta på helspänn för att inte fastna i filen ”Only left” eller ”Only right” och inte kunna gör ett ”innovativt” filbyte om det skulle behövas.

Man kommer alltid rätt till slut men det tar tid. Värsta hittills var när Ava (navigatorn i bilen) inte han med och kom med ”Turn right now” när jag passerat avfarten. Jag var tvungen att åka 4 miles (km*1.6) innan jag kunde vända.

Under dagen har passerat Fort Knox strax söder om Louisville. Dom visade inget intresse av att släppa in mig för att lasta lite guldtackor i bakluckan. Det tyckte jag att dom kunde ha gjort. Jag som är så snäll, förstår ingenting.

Bor i Mt Vernon, det står på telefonkatalogen. Någon timme kvar till st Louis och Route 66. Kompletterade survival kittet på ett ställe som hette  Rough River. Vad jag såg var det en kraftverksdamm. Dom har inte six-pack längre så jag var tvungen att införskaffa ett twelve-pack. Man får offra sig.

Bra mycket trevligare än att sitta och nöta Interstate highway. Betydligt lugnare också.

 

Broarna är mycket ”maffigare” här än hemma.

 

Bron gick över Ohiofloden. Ca 500 till 700 meter bred. Orkar inte kolla. Som vanligt är det inte huven man ser.
Typisk mainstreet. Körde igenom några stycken idag. Bilen är den lokala sheriffen. Jag tog inte bilden när jag körde, den här gången. Man skall ha tur ibland.
Undrar vad det blir för väder i morgon. Det är i den riktningen jag skall åka.

Ajöss och tack för fisken.

See you tomorrow from somewhere on Route66.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *