Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

24:de dagen Roadtrip USA 2017

Hej. Jag har lagt upp gårdagen också nu när jag har nät.

Har med saknad lämnat Santa Fe. Sista veckan börjar närma sig och jag siktar på att vara i LA den 28:de. Skall sitta på planet den 30:de. Har en såpa Spansk eller Mexikansk på TV´n, jätteintressant. Förstår inte handlingen, om det finns någon och inte ett ord av vad dom säger. Men det verkar vara som hemma, stor dramatik för något. Alla verkar vara sura på alla.

Dagen har som vanligt bestått av att ta mig en bit längre västerut än jag var i går. Tröttnade på att köra sent på eftermiddagen och stoppade på första bästa motell. Det här verkar ha ett fungerande nät. Där skall vi sluta beskrivningen. Vi kan ju ta det att det knackade på dörren. Utanför stod några barn i säg 8-10 års åldern och undrade om jag skulle köpa ”breezer”. Där blev det dags att vara dum turist. Förstår ingenting, tack men nej tack. Jag tror att stället drivs eller sköts av några infödda (Indianer) och dom har det säkert inte allt för lätt att hitta något att leva av. Jag verkar vara den enda gästen här samt några som bor här permanent på stället.

Ojdå blev bilden lite mörk. Lika bra det annars släpper väl ungarna inte iväg gubben på fler såna här resor.

Mitt på dagen blev det livat bakom mig. Två bilar, en truck och en täckt skåpbil. En sån där med hydraulisk lastlucka i bak som brukar köra ut varor hemma. Fullt ös på sirener och varningsljus. Straxt efteråt kom en ”vanlig” bil med samma stuk. Bilarna var lackade i svart och det fanns inte ett märke eller dekal på någon av bilarna. Varningsljusen var undangömda i grillarna så dom skulle inte skulle synas när dom inte var påslagna. Här gillar polis mm dekaler av en massa olika sorter så det måste varit ”diskreta” grabbar i bilarna. Kanske ”Men in black” eller nåt annat spännande.

Det här är en del av originalsträckningen av Routen. Dom håller på med att ersätta den mer och mer. Kan förstå det bitvis. Routen fodrar en del underhåll men den driver samtidigt trafik till ställen som annars blir helt övergivna. Jämför med serveringen i Kjula före och efter motorvägen. Och vad skall nördar som jag hitta på för dumheter om den inte fanns. Skulle  möjligen vara att åka tåg från Eskilstuna till Singapore. Jag har kollat, det går om man fuskar lite med buss i Kambodja. Betydlig enklare och betydligt snabbare att ta flyget men inte lika intressant.

Nästan alla rancher har sådana här tjusiga entréer. Efter man kört igenom finns det oftast massor med avstånd till något ställe där folk bor. Här ser man faktiskt bostadshuset. Just det här stället var till salu om någon känner för att äga en ranch i New Mexico. Är någon intresserad så gäller vanliga villkor. Resa och uppehälle samt någon vecka i Santa Fe så visar jag var ranchen ligger. 

Visst är det ett ansikte överst i klippan. Kanske ett New Mexico troll som inte hann undan soluppgången en gång i tiden. Alla vet ju att troll förvandlas till stenar om dom inte hinner undan soluppgången. Åtminstone alla som läst boken om ”Bilbo. En hobbits äventyr”.

Talk to you tomorrow from somewhere way westward, probably Arizona.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *