Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

23:e dagen roadtrip USA 2017

Hej.
Det är bara att inse att Santa Fe är högprioriterat för att komma tillbaka till.
Jag hade bara en heldag här på grund av att det eländiga flyget hem envisas säkert med att gå när det ska, vare sig jag är med på det eller inte. Körde ner till downtown på morgonen. Den låg hela 10 minuter bort. Jag gillar den här New Mexico arkitekturen skarpt. Så det får bli ett par detaljbilder på byggnader.

Jag såg inga byggnad som var högre än ett par våningar och dom verkar behållit en hel del gamla hus. Jag är rätt såld på skalan på stadsmiljön. På en affär stod det att en affär kallad ”Tradingpost” hade varit igång sedan 1603. Ytterligare ett fall där man inte skall kolla fakta. Det förstör bara en bra historia.

 Det finns massor med konstgallerior här och stan verkar satsa mycket på offentlig konst. Ett ställe att sitta och gunga lite en varm sommarkväll.

Självklart fick jag en bild på en brandbil till Kristian. Mötte den säkert fyra gånger under dagen och kvällen så den ville absolut fastna på minneskortet.

Efter förmiddagens knallande på stan, det var bara ca 90 inflationsgrader så åkte jag ut till deras operahus lite norr om stan. Scenen är en utomhusscen. Ni som varit på Dalhalla vet ungefär hur det var upplagt. Men här hade dom insett att det regnar ibland så det satt ett tak över det hela. Jag har varit på Dalhalla i regn, ingen höjdare.  Jag har tyvärr inte tid att se någon föreställning.

 

Från parkeringen såg man ut över stora delar av norra New Mexico. Det verkar inte var ett odlingslandskap direkt. Försöker med att lägga upp ett panorama med det blir nog lite fnuttigt. Det blev det. Men jag har inga större hämningar.

Jag åkte till ”Cowgirl BBQ” (rekommederat av tjejen i receptionen) för en tidig middag. Det var med en viss tveksamhet jag åkte dit. Åkte förbi där i går kväll och det stod bara två polisbilar utanför. Men snälla gamla farbröder brukar klara sig, dessutom var det tidigt på kvällen. Det var en helt vanlig restaurang med livemusik på kvällarna. ”Hooters” klarade vi av att hoppa över i Austin. Man börjar bli gammal.

På kvällen var jag ner till den centrala parken i downtown. Hon i turistinformationen sa att det skulle vara en konsert där. Efter att hittat det kommunala parkeringshuset var det bara ett par kvarter att knalla. Där väntade resans hittills största och svårslagna positiva överraskning. En häftig utomhuskonsert på drygt 2 timmar. Det är tydligen så att kommunen och några privata sponsorer fixar en konsert per kväll från början av juli och en bit in i augusti ”Bandstand of Santa Fe”. Hela stan,
nästan, kommer dit och lyssnar och dansar loss. Åldern på om på dansbetongen var mellan 3 och straxt under 100. Allt ifrån övervintrade hippie´s till ”hippa”.

Till och med jyckarna fick vara med. Konserterna består av två band, åtminstone i kväll. Först var det någon funkinspirerat band.

Sen kom grejen.


Efter fyra ackord var jag såld. Det var en blueskille med anhang. Jag har aldrig hört talas om dom men nu skall jag jaga låtar av dom ”Billy D and the HooDoo”. Billy D hade tydligen bott i Santa Fe så han var mäkta populär. När dom avslutade med Nadine av Chuck Berry var det nästan för mycket. Den har jag på spelaren i bilen rätt ofta. Chuck Berry är bra roadtrip musik.

Tjejen var en lokal förmåga av typen. Skall jag spela bas då gör jag väl det, skall jag köra gör jag väl det, skall jag sjunga gör jag väl det. Hon kunde tydligen allt och bra också.

Den här kvällen åker upp på listan över lyckade kvällar och hamnar bra nära toppen. Sommarkväll, Santa Fe, Livekonsert, Bluesmusik. Känns svårslaget, men? Topplacering ligger förhoppningsvis framför mig. Det där med att planera verkar inte vara något för mig. Att helt oplanerat åka upp till Santa Fe och helt oplanerat sticka ner på stan just den här kvällen och få uppleva det här. Snacka om att ha tur.

Dessutom blev jag kompis med en ettårig knatte som tydligen tyckte att jag såg jättekul ut. Det gör säkert flera men det är bara småttingar som visar det.

Som grädde på moset en hellyckad kväll ville inte killen i parkeringshuset inte ha betalt. Jag har handikapplappen liggandes i bilen i förhoppning om att den skall underlätta det eventuell pratet med Sheriffen om några konstiga trafikregler (Det finns så mycket regler) eller någon annan tjänsteman som har synpunkter på innovativ parkering eller liknande. Garagevakten fick syn på den och bara viftade förbi mig. I love Santa Fe.

Var tvungen att kolla. Dom i Santa Fe var inte inblandade i att Trump vann. Hillary fick 70% av rösterna.

Talk to you tomorrow from somewhere.

3 kommentarer på “23:e dagen roadtrip USA 2017

  1. Säkert herrn i vita huset som stängt ner 🙂

    • I detta fall får vi nog skylla på nytt nät på motellet. inte bara jag som haft bekymmer. Santa Fe är definitivt ett område som han i Vita Huset skall undvika. kollade 70% Hillary röstare. Undrar hur det gick till när han valdes. Alla ställen man är på som känns vettiga har inte röstat på honom. Folket är ju hur trevliga som helst här. Skitskumt.

  2. Vad kul att det blev en riktigt bra och trevlig avstickare!
    Här blir det farmers market i morgon bitti. Det var tydligen en varje lördag hör ca 10 min bort…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *