Hola Suecia (Eller nåt liknande)

Nu är jag på plats i södra Spanien. Målet med resan är att kontrollera att Granada, Sevilla, Cordoba, Cadiz m.fl. ställen verkligen finns och inte är ett hittipå i historieböckerna. Sen att det är sol, värme, vin/öl och tapas får man stå ut med. Det blir inte mycket bilåkande på den här turen. Städerna ligger bara några timmar från varandra. Enda orosmolnet är Alhambra. Det sägs i diverse litteratur att man bör beställa biljett månader i förväg för att komma in. Det har jag inte gjort då var jag någon annanstans (Trumpland). Sticker till Alhambra i morgon för att sondera läget. I allra värsta fall så ligger nog palatsen kvar till nästa år.

Efter att ha trasslat mig runt i Malaga ett tag kom jag på rätt väg. Höjdpunkten var när navigatorn på en motorväg någonstans mitt i Malaga meddelade att ”Jag kopplar ner mig om 15 sekunder”, och gjorde det. Bara att sikta på något som kunde innehålla en parkeringsplats av något slag, det blev universitetet. Det var det enda jag begrep på vägskyltarna. Efter lite byte av strömuttag i bilen så blev strömförsörjningen till navigatorn säkrare. Det är alltid kul med bilar man inte känner till. Kör omkring i en Audi A4.

I natt bor jag i en liten ort på väg till Granada som heter Salobrena. Den ligger öster om Malaga ner vid Medelhavet. Ett rätt litet ställe. Ett bra hotell med bara 20 rum och bar. Gissa var jag sitter och skriver det här. Rätt gissat.

 

Lite skillnad mot solstolarna vid ån hemmavid.

Borde vi inte kunna ordna så här nere vid ån, Kommer garanterat att dra folk. Sen hur vi fixar vädret  och palmerna är en annan sak. Det är ca 25 grader på plussidan ute.Det märks att högsäsongen är över. Lite folk ute och en del ställen har stängt igen.

Nu skall jag leta upp ett hotell i Granada så jag har någonstans att sova i morgon.

Vi hörs.