Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

18:de dagen Roadtrip USA 2017

Howdy.

I dag har Elliot och jag tagit oss en liten mini roadtrip inåt mitten av Texas. Vi tog oss inte så långt. Mest beroende på att 10 åringar inte tycker att långa bilturer är det mest underhållande man kan ägna sig åt.

Det låter kul men när man suttit i bilen några timmar så är det där med att sitta hemma med plattan eller att hoppa i poolen rätt lockande.

Men att dra iväg med taket nere, solen skinande, bra musik på spelaren och inga föräldrar i sikte är inte helt fel. Det kan man  klara av ett tag.

Det där med proviantering på vägen finns det alltid lösningar på. Det fattas inte affärer efter vägarna här. Men det är ungefär som hemma. Stora kedjor har slagit ut det mesta av det lokala utbudet. 

Enda chansen att få i sig glassen innan den smälter är att sätta sig i bilen med AC’n igång. På vägen hem blev det självklart besök på den stora burgarkedjan vars namn börjar på M.

Det är inte alltid solsken här visade det sig på eftermiddagen. Snabbstopp efter vägkanten för att få tak över huvudet alternativt duscha i bilen.

När vi kom hem på eftermiddagen visade det sig att Elliot och jag hade varit rätt smarta. Det hade regnat och åskat mest hela tiden i Austin under tiden vi varit borta.

I början av kvällen fick vi ett rejält åsknedslag någonstans i närheten som slog ut elen i huset en stund. Det kan man leva med men vad allvarligare var, det slog ut internet. Det tog en hel halvtimme innan Micke hittade var nätet kom in i huset. Sen tog han till en standardlösning för att få igång det. Startade om ingångsburken två gånger. Sen var det fixat. Världen återvände till huset.

Talk to you tomorrow from Austin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *