Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

29:de dagen Roadtrip USA 2017

Hello, how are you today.

Sitter i Barstow i Kalifornien. Sista staten att passera. Räknas väl som passera när slutmålet är ute vid Stilla Havskusten. Hittade en låt med Sheryl Crow, ”All I wanna do is have some fun”, bland låtarna jag tagit med mig. Det innebär att den här resan kommer att avslutas på samma sätt som förra. Tak nere, Sheryl på spelaren, onödigt hög volym och nedför St Monica Boulevard ända till Ocena Avenue där St Monica tar slut. Sen får jag väl leta upp skylten med ”Här sluter Route 66”. Lite oklart vart dom flyttat den. Missade startskylten så jag kan väl missa slutskylten också.

Dagen har bestått av åka i Mohave / Mojave öknen (stavas lite olika beroende på språk) och en bit in i Kalifornien i upp till drygt 43 graders värme i skuggan. Vad det blir i solen har jag inte lust att ta reda på. Hatten börjar bli ”välimpregnerad”. Till slut gav jag upp och fällde upp taket. AC är en rätt behövlig utrustning här. 

Den här killen stod vid vägkanten på en väg i Kalifornien och signalerade att han hade fått slut på vatten. Det var bara att tvärnita och ge honom alla vattenflaskor jag hade. Han och hundarna behövde dom bättre än en lyxturist med bil som jag. Dom som låg i skuffen var väl inte kalla direkt men det är ändå vatten. Medvetet att jag tog bilden bakifrån för att han inte skall kännas igen för lätt. ”Everybody needs respect”. Han gillade i alla fall USA om man skall döma efterflaggorna.

Jag har nämnt tidigare att det inte direkt saknas väggmålningar. Varför har vi inte mer av det? Det som är lite ovanligt med den här är att urinnevånarna fick vara med. Det är det mer sällan man ser.

Sen att det ibland blir lite väl mycket ibland kan man väl överse med. Det är deras land och dom är mycket mer nationalistiska här än vi är, på gott och ont. Freedom gäller nog inte alla speciellt inte med den nuvarande ledningen. Läste om några nya beslut han i Washington hade kommit med. Men dom är rackarns bra att få till målningarna.

På vägen mellan Kingman och platsen jag nu är på (oklart var) ligger en före detta gruvstad, Oatman. Innan Oatman åkte jag förbi en guldgruva med där verkar inte pågå någon brytning. Dom hade i alla fall mycket taggtrådsstängsel runt stället och verkade inte vilja släppa in mig för lite kollande efter överblivet guld. Lika konstigt som vid Fort Knox. Jag är ju fortfarande snäll.

Oatman är numera mest känd för att dom har ett antal Burrows (Åsnor?) som går fritt omkring överallt i stan. Ofta står dom och käkar mitt i gatan, det finns bara en gata. Står dom där får man vackert vänta. Eller så förbarmar sig någon turist och försöker få bort dom med varierande framgång. Grejen drar massor med folk.

Sen kör dom med en sådan där westernduell med lösplugg. Det smäller som bara den men åsnorna rör inte ett öra, käkar man så käkar man. Den här åsnan intresserade sig för mitt åkdon, Den var nog och kollade på grillen om jag hade en åsna där. Efter att den konstaterat att det möjligen var en kusin på långt håll om ens det tappade den intresset fullständigt för den där konstiga vita saken. Det fanns  ju käk.

Före Oatman ligger det här stället, Cool Spring. Det var där jag tänkte knalla in och morsa på den där killen som var halvt norsk och halvt dansk. Men icke, dom hade slagit igen som så mycket annat. Men man kan inte leva på lite ströturister då och då.

Dagens ”gladaste” överraskning var den här skylten. I och för sig hyggligt att dom hade satte ut den i god tid. Hade ju varit kul att köra 30 miles bara för att vända. Vad värre var att på stäckan låg Roy¨s Cafe. Ingen nörd kan komma hem utan en bild på Roy,s Cafe. Kollade lite på kartan och trodde att jag skulle behöva åka tillbaka en bra bit från andra hållet för att ta bilden. Men som tur var fanns det en väg till precis där avstängningen slutade.

Här är alltså den här resans bild på Roy´s Cafe och Motell. Motellet är stängt men Cafeét var öppet.

Slänger in några bilder på  åkdonet.

Borde man kunna sälja till Ford för en massa pengar eller hur.

Texen får bli: Ford Mustang tar dig till äventyret med komfort och stil.

Have a good one.

Talk to you tomorrow. Perhaps from Santa Monica Boulevard Los Angeles.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *