Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

26:e dagen Roadtrip USA 2017

Hello. Tydligen det vanliga tilltalet här.

Har trasslat mig till Williams Arizona. Har varit här förut några dagar när jag kollade om Grand Canyon verkligen fanns. Det gör det, så det behöver jag inte kolla den här gången. Själva körandet hit är inte speciellt underhållande. mest Freeway´s. Mitt på dagen var jag och kollade en meteoritkrater som ligger en bit ut i ingenstans. Det kan man se som en grop i backen eller som en del av utvecklingen som ledde till att jag kan glida omkring och ha det bra. Det hade tydligen varit en rejäl smäll där för 50 000 år sedan. Ingen ide att lägga upp en bild för det blir för fnuttigt. Testade ju i Santa Fe. Får sätta ihop ett antal bilder när jag kommer hem.

Att åka utan tak gör att man blir lite av meterolog. Alltid koll på himlen framöver. när det börjar se ut som på bilden. Hitta en parkering eller nåt och se till att få upp taket.

Ett tag senare en bit förbi Flaggstaff så visade det sig att tak på bilar är en bra uppfinning.

Eftersom jag varit Williams förut visste jag vad som väntade.  Williams är den stad som sist blev passerat av Interstatevägen (Freeway´n) I-40 som går i stort sett tvärs igenom USA. Det hände 1984. Dom hade dock en fördel mot många  andra små städer som mer eller mindre försvann. Williams är en bra utgångspunkt för besök till Grand Canyon. Det var därför jag var här förra gången.

Staden satsade fullt ut. Hela stan är Route66 så det skriker om det. Kitsch så det räcker och blir över. Jag gillar det hur mycket som helst. Motell och matställen vill vara 50-tal överallt. Route66 anknytning saknas inte någonstans.

Det här stället har till och med satt upp en bil på skyltplats. Alltså inte Sultana bar utan Crusiers  Cafe 66. Det var på Crusiers Cafe 66 jag käkade det som jag slängde upp på Facebook.

Efter käket så var det dags för en promenad och då började det otroligt nog regna. Det kom flera droppar sa dom, så det var bara att söka skydd på närmaste ställe.  Oops titta vad man hitta.  Jag råkade vara utanför Sultana. (Det ligger 25 meter från matstället). Bara att slinka in för att skydda sig mot det otroliga regnandet. Förra gången var det mot den otroliga värmen. Sultana är väl inte en av de mest sofistikerade barerna i världen. Dom är världsberömda för något påstår dom själva men jag vet inte vad. Vad jag vet är att dom har 15 öl på tapp och minst 6 längdmeter spritflaskor i lager på lager från golv till tak dessutom inga större hämningar vad gäller tillståndet på vilka dom serverar. Förra gången jag var här var det en diskussion om hästen skulle följa med in på baren.

Dom har dessutom en del lokala öl. Bland annat en Flagstaff öl dom kallar red någonting. Det fanns en del annan lokal öl också men det blev lite dimmigt där efter ett tag. Jag måste nog smita dit i morgon och reda ut det hela.

Problemet med Sultana är förutom killen som skulle förklara för mig hur biljard fungerar, han åkte ut när han ramlade av barstolen, är att dom flyttar på motellen på stan medans man är därinne. Det var likadant förra gången. Dom måste sätta hjul på dom och köra runt motellen i stan. Finns ingen annan förklaring.

En gång på Sultana ingen gång. Två gånger en vana. Tre gånger en tradition.

Have a good one.

Talk to you tomorrow from Williams Arizona. Då blir det frosseri i Route 66.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *