Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

6:te dagen Spanien 2017

Hola amigos.

Nu har man varit en hel dag i Cordoba Andalusien. Använt dagen till att kolla runt och försökt lära känna stan lite. Nu hittar man hyfsat bland gränderna. Har koll på en sisådär 10 ”Hole in the wall” serveringar och ett otal andra. Har dock ICKE frekventerat alla. Nu när man känner stan lite så packar man och drar vidare. Snacka om dålig ide. Nästa gång jag får för mig något sånt här får någon säga till mig att skärpa mig. Minst en vecka på varje ställe. Det körde jag med förut och det funkade bra. Dom påstår att det ”bara” är 28 grader ute nu klockan 23:30. Känns betydligt varmare.  Det är illa när man gnäller över att det är för varmt. AC på rummet inställd på 22 grader och man småfryser. Har fått övergå från bira till vatten så varmt är det.

Har gjort ytterligare planändringar i den oplanerade planen. Skippar Sevillla på grund av att det inte fanns några rum centralt till vettiga priser. Rekordet var ett rum på ett 2 stjärnigt hotell för 4500 Euro per natt. Undrar vilken service dom höll med för att motivera det priset. Det skall dessutom tydligen bli över 35 grader varmt i Sevilla. Då är det inget läge för mig att knalla runt och turista, speciellt inte om man bor lite ocentralt. Med den värmen skall man ligga vid en pool med en drink utan drink inom räckhåll. Drink utan drink betyder för er outbildade en drink utan det där som man blir rolig av. Jag drar direkt till Cadiz vid Atlantkusten med förhoppning om att det är vettigare temperaturer där.

.

Några mer avancerade, musikaliskt, gatuspelare. Flöjt och mandolin. Hade till och med ett papper med noterna framför sig. Det är bara att inse, det finns massor med folk med talang. Dom borde dela med sig lite av den till mig.

Innergården på hotellet med bord att hänga vid. Dörren rätt fram är mitt rum. Praktiskt placerat rum. Nära ut och nära till receptionen om man skulle bli törstig mitt i natten. Dom i receptionen tillhandahöll diverse drycker från baren till vänster vid behov, dom har vatten också.

Dagens bildgåta vad är detta?

Eftersom jag gillar gamla hus, trasiga eller inte, så åkte det här upp på sidan. Det är det som är kvar av ett tempel från romarrikets dagar. Byggdes en sisådär 100 år före år 0. Ca 100 BC enligt informationen. Det var då vi inte ens hade kommit på att vi skulle bygga tex. Birka. Det snickrade vi väl inte ihop förrän ca 800 år senare.

Med mäklartermer skulle man väl beskriva det som. Äldre hus med renoveringsbehov. Står på solid grund. Stor potential för den händige. Vissa restriktioner kan gälla för renoveringen. Ligger på ett drömläge mitt i gamla delarna av Cordoba Andalusien. 🙂

En av de större shoppinggatorna. Såg inte till HM men det beror nog på att jag inte tittade speciellt noga. Man har insett läget och satt upp solskydd. Skydd mot regn behövs troligen inte. Undrar hur det funkar om det börjar blåsa rejält. Kan nog bli lite ospännande.

Mitt bland alla tapas ställen och andra serveringar i dom äldsta delarna av stan har det smugit in sig ett matställe som man känner igen. Dom hade nog fått lite regler att följa när dom skulle sätta upp skylten. Så här diskreta brukar dom inte vara. Avstod från att prova, det här kan man äta hemma. Det får räcka med besöket på IKEA i Malaga.

I kväll gick jag över till andra sidan bron för att se om det var något spännande där. Som väntat inte.Men det var folkvandring över bron hela tiden.

Solnedgång över Cordoba.

Den gamla bron över floden efter det att mörkret har lagt sig. Får kolla vad floden heter.

 

Det är inte mycket folk ute och rör sig framåt kvällen. Man möter några enstaka då och då. Dom flesta turisterna håller till nere vid floden och strandpromenaden där.

Det här är torget jag skrev om häromdagen. Det får lugnt plats en fotbollsplan inne på torget. Om det är bostäder i byggnaden som omger torget är det bara att tycka synd om dom och hoppas att dom inte är kvällströtta.

Ni som läste om Route66 åkandet märker kanske att den här gången vet jag var jag kommer att vara nästa dag. Vågar inte chansa på att åka på förhoppningen om att hitta någonstans att bo. Jag bokar rum en eller två dagar i förväg. Har blivit lite feg. Dessutom är mina kunskaper spanska något begränsade. I princip obefintliga.

Vi hörs i morgon från Cadiz.

 

 

4 kommentarer på “6:te dagen Spanien 2017

    • Helt rätt. Vinsten får bli något rökt från Spanien samt något mörkt från Tjeckien vid tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *