Västra Kvarngatan 54 Nyköping info@nosff.org

25:de dagen Roadtrip USA 2017

Hej.
Nu är det nytt bottenrekord vad gäller uppkoppling. Jag knappar detta i Notepad med förhoppningen att klippa o klistra in det när jag kommer upp. Är vi säkra på det var amerikanare som flög till månen och landsatte prylar på Mars? Dom kanske skulle satsa teknik lite hemmavid också. I städerna verkar det funka bra men här ute på landet är det minst sagt si och så med den saken. Hemma i landet där jag bor har vi nog inte riktigt koll på hur bra det fungerar jämfört med andra ställen. Nog gnällt.

Jag vet var jag är. Det står på polisstationens fasad tvärs över vägen. Polisstationen verkar i och för sig vara nedlagd men det står Windslow på fasaden

I dag har det blivit mycket Freeway åkande. Alldeles för mycket för min smak. Här i östra delarna av Arizona har dom tagit bort rätt mycket av den ursprungliga vägen. Det blir en bit här och där. Lite kul är det att rota efter Routen. Dom är inte mycket för ett konsekvent sätt att sätta upp vägskyltar direkt. Så det blir lite chansande ibland. Rätt som det är får man sällskap av hästar och ibland nötkreatur av någon sort. Då inser man att man nog är på väg hem till någon man inte känner och den vill nog inte lära känna en virrig turist från Sverige en lördagseftermiddag. Man kan vara på väg ut i ingenstans också och det är inte riktigt bra. Gäller att alltid ha hyfsat med soppa i tanken, det är stora ytor här. Bara att vända eller backa till senaste kända punkt. Vill det sig riktigt illa får man kolla på vägbeskrivningen men det sitter långt inne. Det märks att man kommit till betydligt kargare trakter. Inte mycket till växtlighet hår. Mest buskar och sand/sten. Men det har kommit regn både i dag och i går.

Efter att haft tråkigt på Freeway´n ett tag såg jag en skylt med texten ”Canyon”. Det måste undersökas. Canyon är alltid imponerande, t.ex. Grand Canyon. Jag väntade mig inget liknande men när jag trasslat mig dit inser man att det nog skulle beskrivas som ett glorifierat dike modell större istället.

Finns en hel del ställen där dom säljer hantverk av indianer här. Dom har tydligen nån slags ensamrätt på att sälja saker på deras reservat. Här är det Navajo stammen som ”äger” marken.

För att dra kunder bygger dom upp mer eller mindre fejkade saker. Här hade dom satt upp en falsk indianby. Det är inte speciellt realistiskt. Tipi har aldrig byggts på det här sättet. Dessutom hade dom slängt in några dinosaurier också. Men det gäller väl att väcka uppmärksamhet. Inne i affärerna finns en del ”skräp” made in sydostasien mm. Men det finns en hel del genuint hantverk. Bland annat sniderier, problemet är bara att få hem det i helt skick. Har jagat en filt/väggbonad men allt jag hittat hittills har varit från Mexico.

Det här stället kan man köpa billigt. Det ligger på ett garanterat hopplöst läge där ingen svänger av freeway´n. Dessutom börjar tornet försöka likna tornet i Pisa. Fort Courage hade dom döpt det till och den som köper  det behöver nog en hel del courage.

Jag är lite fascinerad över hur långa tågset dom kör med här. Det brukar vara fyra lok som drar det hela, På bilden ser man bakdelen på sista loket och sedan vagnraden ända tills kurvan döljer resten.Dom är så långa att det blir svårt att ta en vettig bild. Får se om jag hittar något bra ställe framöver.

Talk to you tomorrow from somewhere further westward.

En kommentar på “25:de dagen Roadtrip USA 2017

  1. Här är vi tyvärr också i sluttampen av semestern. Stannar gärna några veckor till!
    Idag åker jag och Annelie till Galvastone och återkommer i morgon kväll. Sen är det bara två dagar kvar innan vi flyger till New York.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *